English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Biblikus zarándokösvény készül a Somlón
2008. március 26., szerda 09:36

Az első magyar katolikus bibliafordító, Szántó Arator István jezsuita szülőhelyét, Devecsert is érinteni fogja a Kolontárról induló és a Somló tetejére vivő „A Biblia zarándokútja” elnevezésű tizennégy kilométeres tanösvény. A Biblia évének ez a különleges kezdeményezése a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Somló Környéki Szellemi Műhely Egyesület együttműködésével valósul meg, Mód Miklós devecseri plébános kezdeményezésére.


A tervezett zarándokút a Torna-patak mentén kezdődik, ami a Jordán folyót jelképezi. Az első településen, Kolontáron a templomdomb oldalában kialakítják a jelenlegi betlehemi barlang pontos mását, a település határában lévő Szentkút pedig Mária kútját szimbolizálja majd. Devecserben három helyszínt érint az út: a papkertben megépítik Jézus názáreti házát és ácsműhelyét egy korabeli palesztin ház modellje alapján, a Lelki Egészség Szolgálat irodájában a Gyógyítás a Bibliában témát dolgozzák fel, egy másik helyszínen pedig biblikus kiállítás nyílik. Borszörcsökön a keresztút lesz a tematikus ösvény része és a Somlón lévő kilátói kereszt a golgota.

Az egyes helyszínek kialakítását, felépítését a tavaszi és a nyári hónapokban építőtábori keretben tervezik megvalósítani. A zarándokút megnyitására Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan, szeptember végén kerül sor.

További felvilágosítás:
Biblikus Koordinációs Iroda
8460 Devecser, Petőfi tér 10.
Tel/Fax. 88/224-091, 20/823 0596, 30/523-4115
E-mail: devecser[kukac]somlo.hu(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Ki bocsáthatja meg a bűnöket? Nemde egyedül Isten?
  Lk 5,17-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum