English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Keresztény édesanyák találkozója
2008. május 19., hétfő 12:23

Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének országos találkozóján május 17-én a váci székesegyházban.

A találkozón jelen volt Ramón Jiménez madridi Ágoston-rendi szerzetes, a világ különböző országaiban működő közösségek koordinátora, aki e szavakkal fordult a résztvevőkhöz: „Az édesanyák imája mindig meghallgatásra talál. Szent Mónika példáját követve kérjük a Szűzanyát, vigye kéréseinket Jézus elé. Kérlek benneteket, ne lankadjatok az imában, és bízzatok abban, hogy gyermekeitek megtérnek, visszatérnek a Jézushoz vezető útra. Higgyünk abban, hogy a társadalom megváltozhat, hiszen az édesanyák imája családokat, társadalmat épít. Nagy szükség van tehát az imádságra. Isten áldjon meg benneteket, édesanyák!”

Az esemény házigazdája Varga Lajos váci segédpüspök volt. A több mint ezer – az ország különböző plébániáiról és a határon túlról érkezett – résztvevő közösen imádkozott a gyermekek és az ifjúság hitéért, megtéréséért.

A Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége 1987-ben alakult meg Madridban az Acción Católica ülésén jelen lévő, gyermekeik hitéért aggódó és tenni akaró édesanyák kezdeményezésére. Hazánkba Róna Gábor jezsuita szerzetes hozta el Ecuadorból 1992-ben. Az első plébániai közösség Kalocsán jött létre, mára azonban szinte az egész országra, sőt a határokon túlra is kiterjed az „imaháló”. A magyarországi közösség fővédnöke Erdő Péter bíboros.

A közösséghez mindazok csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy rendszeresen – naponta, illetve hetente egyszer az Oltáriszentség előtt – elmondják a közösség imáját.
Napi evangelium
Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek.
  Jn 14,27-31a

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum