English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

A misszió az egyház egyetlen küldetése
2008. május 28., szerda 09:51

A Pápai Missziós Művek (PMM) közgyűlését május 15-21. között tartották Rómában. Százharminc országból érkeztek a küldöttek, hazánkat Madasserry Sebestyén verbita, a PMM magyarországi igazgatója képviselte. Az alábbiakban közöljük beszámolóját.


Az első két napot az újonnan kinevezett nemzeti igazgatók képzésének szentelték. Az előadók hangsúlyozták a PMM igazgatók szerepének fontosságát a missziós tudat terjesztésében. Mgr. Henryk Hoser érsek, a PMM elnöke szerint a modern kihívások közepette nagy bátorságra és teljes bizalomra van szükség. A közgyűlés kontinensenkénti találkozókkal folytatódott. Én voltam az egyetlen indiai – természetesen Magyarország képviseletében – az európai csoportban. A beszélgetés középpontjában az állt, hogyan lehet Európát megszabadítani a kommunizmus örökségétől. Mindenki egyetértett abban, hogy a Pápai Missziós Művek nagy munkát végez az egyes országokban, és ébren tartja az Egyház egyetlen küldetését, a missziót. Emlékezetes volt Marguerite A. Peeters szociológusnő előadása a globalizációról és annak az Egyházzal kapcsolatos nyelvi hatásairól.

Koncelebrált szentmisén vettünk részt a Szent Péter-bazilikában Ivan Dias bíboros, a Hitterjesztési Kongregáció prefektusának vezetésével, és XVI. Benedek pápával audiencia keretében találkozhattunk.

Számomra a Szentatyával való találkozás és a más országokból érkezett igazgatókkal folytatott személyes beszélgetések nagyon sokat jelentettek. Sok ötletet kaptam, hogyan kell a missziós öntudatot terjeszteni. Imádkoztam II. János Pál pápa sírjánál, és közbenjárását kértem Magyarország lelki megújulásáért.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
  Jn 15,12-17

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária, a keresztények segítsége
 
A nap 
szentje
 
Legyőztem a világot – mondja Jézus. A feltámadt Krisztus győzött a bűn és a halál felett, legyőzte a sötétséget és a rosszat. Vele túljuthatunk az evilági küzdelmeken. Vele mi is győzedelmeskedhetünk minden ellenséges erőn, amely lefele húz bennünket. A győzelmes Krisztus magával ragad bennünket. Ha az Atyától születünk, és hallgatunk a Fiú szavára, a Lélek erejével legyőzhetjük a világban a rosszat.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum