English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Biblia éve a Bartók Rádióban
2008. június 18., szerda 10:40

Az MR3 – Bartók Rádió is csatlakozott a Biblia évéhez. Vass M. Katalin szerkesztésében százrészes sorozat hallható az adón, amely a klasszikus zenei irodalom Szentírás ihlette darabjaiból válogat.


Az április elején útjára indult műsorfolyam péntekenként és vasárnaponként jelentkezik. Az összeállítások elején Varga János előadásában mindig elhangzik az a bibliai szövegrész – ritkábban összefoglaló –, amely a sorra kerülő alkotást ihlette, majd maguk a művek csendülnek fel. Vasárnap esténként bibliai témájú operákat, kantátákat és oratóriumokat hallgathatnak, akik a Bartók Rádiót választják, a hétköznapi adás a rövidebb lélegzetvételű zeneművekből válogat.

Vass M. Katalin, aki másfél évtizeden keresztül volt a Tanúim lesztek! római katolikus félórák zenei szerkesztője, az egyházi ünnepekre és a névnapokra is odafigyelve szemezget a zeneirodalom legjavából. A gregorián dallamoktól kedve a kortárs művekig minden korba bepillantást nyerhetünk, műfaji kötöttségek nélkül.

Június utolsó hetében a komolyzenei műsor mindkét adása kivételesen szombaton, 28-án hallható, aztán visszaáll a péntek-vasárnapi rend. A reformáció ünnepén, mindenszentekkor és halottak napján is lesz műsor, advent első vasárnapjától pedig az év végéig mindennap jelentkezik a Biblia évéhez kapcsolódó sorozat.
Napi evangelium
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
 
A nap 
szentje
 
Mária fogantatása egészen csendes, észrevétlen kezdete a megváltás megvalósulásának. Isten előkészíti művét. Advent időszakában a készület idején Istenre tekintünk, aki csendesen készíti elő művét. Advent sokszor csendes készülődése igazi örömet, a karácsony örömét készíti elő szívünkben.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum