English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Biblia minden időben
2008. június 20., péntek 10:13

Mit csináljak, ha depressziós vagyok? Mihez kezdjek, ha meg akarom találni a lényeget, ami szerint élni kell? Hová forduljak, ha szívemben túlcsordul a szeretet Isten iránt? Hogyan tudom megtalálni a jót az emberek között? Minden kérdésünkre ott a válasz a Szentírásban – vallja Vigyázó Gabriella és Gyorgyovich Miklós. Bibliai kiskátéjukat a Szent István Társulat jelentette meg a Biblia évére.


A szerzőpáros arra vállalkozott, hogy különböző alkalmakra és élethelyzetekre szem- és szívnyitogató részleteket keressen a Szentírásból. Az idézetekhez pár soros megjegyzéseket írtak, hogy könnyebb legyen a könyvek könyvéhez közelítenünk. A breviárium arra szeretne rámutatni, hogy korunk megannyi problémájára a Szentírásban feleletet találhatunk. Legyünk bármilyen élethelyzetben: egyedül, családalapítás előtt vagy házasságban, fiatalon vagy idősen, betegen vagy egészségesen, nehéz döntések előtt vagy rossz kedvtől sújtva, akarjunk hálát adni valami jóért, vagy ha nem találjuk a helyünket a világban; Isten a Szentíráson keresztül is mindig szól hozzánk.

Teljességre a szerzők nem törekedhettek a problémák és a Biblia kimeríthetetlensége okán, ezért az alkalmi válogatás lehetősége maradt meg. Így ízelítőül százegynéhány nyitott kérdés került bele A Biblia válaszol című kötetbe, a feleletek száma azonban sokkalta több a Szentírás gazdagsásának köszönhetően. Ha további válaszokra is kíváncsiak vagyunk, az már nem kérdés, hogy hol keressük őket.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
 
A nap 
szentje
 
Mária fogantatása egészen csendes, észrevétlen kezdete a megváltás megvalósulásának. Isten előkészíti művét. Advent időszakában a készület idején Istenre tekintünk, aki csendesen készíti elő művét. Advent sokszor csendes készülődése igazi örömet, a karácsony örömét készíti elő szívünkben.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum