English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Bibliás kiállítások Veszprémben és Pápán
2008. június 23., hétfő 12:14

A tanév során nagy érdeklődés volt tapasztalható iskolai csoportok részéről a Biblia éve alkalmából az ország számos településén nyílt bibliakiállítások iránt. Remélhetőleg a nyári szünetben is sokan keresik fel az időszaki tárlatokat, hiszen olyan értékek tekinthetők meg e hónapokban, amelyek máskor általában csak kutatók számára hozzáférhetőek.


A Veszprémi Főegyházmegye területén Pápán és Veszprémben nyíltak bibliakiállítások. Az érseki székváros Gizella Királyné Múzeumában október 15-ig kedd kivételével 10-17 óra között látogatható tárlat az egyházmegyei gyűjtemény anyagából származó, bibliai személyeket ábrázoló képzőművészeti alkotások segítségével mutatja be – értő tárlatvezetés kíséretében – az Ó- és Újszövetség történetét. Az érseki könyvtár féltett kincsei, a 15-17. századból való szentírások mellett Albrecht Dürer bibliai témájú metszetsorozatai is megtekinthetők.

A pápai Fő téren lévő Somogyi József Galériában széleskörű ökumenikus összefogás eredményeként létrejött kiállítás augusztus 10-ig látogatható. A „Boldog, aki olvassa” című tárlaton a városi önkormányzat, a helyi református, katolikus, evangélikus és baptista közösségek, valamint a városi könyvtár együttműködésének eredményeképpen rendkívül gazdag anyagot láthatunk. A sok régi és új, kicsi és nagy, legkülönbözőbb nyelvű és kivitelű biblia mellett a 15-17. században készült bibliai tárgyú metszetek sokasága ragadja magával a látogatót. Nyitva tartás: kedden, szerdán és pénteken 9–12-ig és 14–17óráig, vasárnap 14–17 óráig. A hónap utolsó szombatja szünnap.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
 
A nap 
szentje
 
Mária fogantatása egészen csendes, észrevétlen kezdete a megváltás megvalósulásának. Isten előkészíti művét. Advent időszakában a készület idején Istenre tekintünk, aki csendesen készíti elő művét. Advent sokszor csendes készülődése igazi örömet, a karácsony örömét készíti elő szívünkben.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum