English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Énekeljetek az Úrnak
2008. október 1., szerda 12:55

A Biblia éve kiemelkedő eseményére került sor szeptember 30-án a Művészetek Palotájában. Az Énekeljetek az Úrnak című hangversenyen neves szólisták, elkötelezett művészek, egyházi kórusok és zenekarok közreműködésével bibliai ihletésű zeneművek csendültek fel.

Az eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök és felesége, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, az MKPK a Biblia éve koordinálásával megbízott tagja, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, katolikus, református és evangélikus püspökök, valamint a baptista, a metodista és az unitárius egyház képviselői és több közéleti személyiség.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremet megtöltő ünneplő közönséget Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke Szent Ágoston és Luther Márton a zenéről vallott gondolataival köszöntötte, hangsúlyozva a zene lélekemelő, Isten felé vezető hatását. (A köszöntő teljes szövege itt letölthető.)

A hangversenyt a Magyar Katolikus Rádió és a Magyar Televízió rögzítette, mindkét médiumban későbbi időpontban kerül adásba.


Napi evangelium
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
 
A nap 
szentje
 
Mária fogantatása egészen csendes, észrevétlen kezdete a megváltás megvalósulásának. Isten előkészíti művét. Advent időszakában a készület idején Istenre tekintünk, aki csendesen készíti elő művét. Advent sokszor csendes készülődése igazi örömet, a karácsony örömét készíti elő szívünkben.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum