English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Megnyílt a Szent István Könyvhét
2009. május 11., hétfő 14:36

A Staphanus-díj átadásával a Szent István Társulat szervezésében tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legrangosabb hazai könyvünnepe május 11–16. között. Az egyhetes rendezvény alatt 22 sátorban 34 kiadó mintegy 7000 kiadványa, köztük 86 könyvhéti újdonság várja az érdeklődőket Budapesten, a Ferenciek terén.


Az ünnepi megnyitó keretében Erdő Péter bíboros és Spányi Antal megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke átadta az idei Stephanus-díjakat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A díjazottak – az alapító okirat szerint – olyan szerzők, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes, keresztény, európai kultúra értékrendjét közvetítik a teológiai tudományok és az irodalmi műfajok területén. Ez alkalommal teológiai kategóriában Gánóczy Sándor, a würzburgi egyetem nyugalmazott dogmatika professzora, irodalmi kategóriában pedig Czakó Gábor író nyerte el a kitüntetést. A díjazottakat Puskás Attila, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának dogmatika professzora és Szörényi László irodalomtörténész, az MTA Irodalomtudományi Intézetének igazgatója méltatta.

A Ferenciek terén a hét folyamán találkozhatnak az olvasók és az alkotók: naponta 14–18 óráig mintegy 40 szerző, író, költő, teológus dedikálja műveit. A Pilinszky Kávéházban irodalmi rendezvényekre, könyvbemutatókra kerül sor, a ferencesek temploma előtt pedig szombaton zenés programokkal várják a legifjabb korosztályt is.

Dedikálások a Szent István Könyvhéten

Könyvheti újdonságok
Napi evangelium
Ki bocsáthatja meg a bűnöket? Nemde egyedül Isten?
  Lk 5,17-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum