English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Ötéves a Magyar Katolikus Rádió
2009. május 28., csütörtök 09:17

A Magyar Katolikus Rádió öt éve szolgálja az evangelizáció és a tisztességes, igaz és emberséges tájékoztatás ügyét, és megtalálja a módját annak is, hogy nemesen szórakoztató legyen – mondta Erdő Péter bíboros azon a hálaadó szentmisén, amelyet a rádió ötödik születésnapja alkalmából tartottak a Szent István-bazilikában május 27-én.

A társszékesegyházban összegyűlt nagyszámú közönséget Spányi Antal püspök, a Katolikus Rádió vezérigazgatója köszöntötte. Ezután a jelenlévők és a rádiót hallgatók irodalmi és zenei összeállítást hallgathattak meg neves művészek előadásában.

XVI. Benedek pápa köszöntését, amelyet Tarcisio Bertone bíboros államtitkár közvetítésével küldött, a szentmise kezdetén Mohos Gábor, az MKPK titkára olvasta fel. Az ünnepi liturgián részt vett Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári megyéspüspök.

Beszédében Erdő Péter bíboros többek között utalt a II. Vatikáni Zsinat Inter mirifica kezdetű dokumentumára, amely szerint az egyház feladata, hogy „a tömegkommunikációs eszközökkel is továbbítsa az üdvösség jó hírét, és hogy megtanítsa az embereket azok helyes használatára”. Az isteni gondviselés ajándéka, hogy a Magyar Katolikus Egyháznak az utóbbi húsz évben egyre több lehetősége nyílt a tömegtájékoztatásban való részvételre. A több lehetőség természetesen több munkát és nagyobb konkurenciát jelent. Ebben a környezetben a katolikus rádió tiszteletreméltó következetességgel végzi szolgálatát és ezzel jó nevet vívott ki magának – fogalmazott a főpásztor, majd megköszönte a rádió munkatársainak eddigi helytállását, és a további szolgálatukra Isten áldását kérte.

A Magyar Katolikus Rádiót a püspöki konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy megerősítse és terjessze a keresztény életfelfogást a magyar társadalomban. Közszolgálati műsorstruktúrájával a rádió segít eligazodni és tájékozódni a közélet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében határon innen és túl.

Forrás: Magyar Kurír
Fotó: Mudrák Attila
Napi evangelium
Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.
  Mt 16,13-19

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Péter apostol székfoglalása
 
A nap 
szentje
 
A IV. századtól kezdve ünneplik ezt az ünnepet, az Egyház egységének kifejezésére. Péterre, a kősziklára épül az Egyház, de Jézus Krisztus az, aki kősziklává tette Pétert, és aki kegyelmével erősíti ma is Egyházát.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum