English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Szentségimádás Marilyn Manson fellépése estéjén
2009. július 2., csütörtök 16:15

Pápai Lajos győri megyéspüspök felhívására július 4-én, szombaton este 10 órakor dicsőítésre, majd 11 órakor szentségimádásra gyűlnek össze a hívek a soproni Szent Orsolya-templomban.

Mint ismeretes, a soproni VOLT Fesztiválon július 4-én este fellép Marilyn Manson. Az énekes koncertje ellen a Győri Püspökség körlevélben, illetve felhívásban tiltakozott: „Sajnálattal és őszinte megrökönyödéssel vettük tudomásul, hogy többszöri jelzésünk ellenére Sopron Megyei Jogú Városban megvalósulhat egy köztudomásúan keresztényellenes zenekar fellépése, jóllehet ez alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az Egyház, valamint szentségei gyalázására. Ezért fordulunk minden jószándékú keresztény testvérünkhöz, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért.”

A koncert ellen tiltakozó egyházmegyei plakát, az utóbbi napokban nagy sajtónyilvánosságot kapott. Ezzel kapcsolatban Pápai Lajos megyéspüspök nyilatkozatot adott ki, amely a Győri Egyházmegye honlapján olvasható.

A VOLT Fesztiválon jelen lévő KözösPont ökumenikus ifjúsági misszió szombaton délután 4 órakor „Szereti-e Isten Marilyn Mansont?” címmel tart programot a helyszínen.

Manson fellépéseit világszerte tiltakozások kísérik, hol több, hol kevesebb sikerrel. Horvátországban akkora felháborodást keltett, hogy a koncertet végül lemondták. Amikor négy éve Magyarországon koncertezett, több keresztény szervezet tiltakozott az „Against all gods – Minden Isten ellen”  című turné miatt. Akkor a Keresztény Közéleti Akadémia hirdetett szentmisét és imádságot a Mátyás-templomban.

A koncerteken előfordult, hogy Bibliát téptek szét a színpadon, az együttes albumainak (pl. Antichrist Superstar vagy Eat Me, Drink Me) címlapképei, valamint az énekesről készült fotók sátánista elemeket tartalmaznak. Dalszövegei a halállal, sötét erőkkel, gyilkossággal, öngyilkossággal foglalkoznak. Manson bejegyzett tagja volt az időközben elhunyt Anton Szandor LaVey által alapított Sátán Egyházának.

Forrás: Magyar Kurír
Napi evangelium
Megnyílik az ég, és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett.
  Jn 1,47-51

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyal
 
A nap 
szentje
 
Az Anyaszentegyház ma ünnepet ül annak a három főangyalnak tiszteletére, akiket a Szentírásból név szerint ismerünk Szent Mihály a lázadó angyalok elleni harc vezére volt az égben, és az ószövetségi választott nép védőangyala lett. Mi az Egyháznak, Isten újszövetségi népének védelmezőjeként tiszteljük. Szent Gábor, aki Szűz Máriának hírül vitte a Fiúisten megtestesülésének örömhírét, a hírközlés védőszentje. Szent Rafaelt az ifjú Tóbiás úti kísérőjeként említi a Biblia. Az utasok, a zarándokok és a földi zarándokútját járó Egyház védelmére hívjuk segítségül.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum