English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Karolj fel egy papot!
2009. augusztus 11., kedd 11:50

A Pápai Missziós Művek Karolj fel egy papot! címmel mozgalmat indított a Papság évében, melyet Vianney Szent János, az arsi plébános halálának 150. évfordulója alkalmából hirdetett meg XVI. Benedek pápa. A kezdeményezés célja, hogy a hívek mindennapi imával kísérjék lelkipásztoraikat és a szerzeteseket hivatásuk megélésében.

Egyének és csoportok ajánlhatják fel imádságaikat egy vagy több papért az egyházi hierarchia bármely fokán, szerzetesekért, lelki vezetőkért, hogy így támogassák őket Isten országáért végzett szolgálatukban.

II. János Pál pápa Redemptoris missio kezdetű enciklikájában ezt írja: „Az Egyház természeténél fogva missziós jellegű”. Ezért mindannyian – hívek és papok – utunkon egymás kezét fogva kell járjuk, küldetésünket egymást segítve kell folytatnunk. Ennek a közös célnak a megvalósításában laikusok, hívek, megkereszteltek és keresők, mindnyájan részt tudunk venni – fogalmaz a „lelki kampányt” kezdeményező P. Madassery Sebestyén SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója. – Aki imádkozik egy papért vagy szerzetesért, saját lelki fejlődését is szolgálja, és nem marad el jutalma. Isten különleges módon megfizet minden jóakaratú hívőnek, aki ebben a „lelki kampányban” részt vesz.

A hazai missziós központban várják a híradásokat az imacsoportok megalakulásáról és vállalásaikról a pmmmisszio[kukac]gmail.com címen.


Napi evangelium
Ez a szegény özvegy többet dobott be, mint bárki más.
  Lk 21,1-4

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Kelemen pápa, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Kelemen a római püspöki székben Szent Péter harmadik utódja volt (92?101). Iréneusz 185 körül azt írja, hogy Kelemen még látta és hallotta az apostolokat. Szent Pál mint munkatársát említi a filippiekhez szóló levélben (4, 3). Híres Szent Kelemennek az a levele, amelyet a viszálykodó korintusi egyháznak írt. Ez a legrégibb bizonyítéka annak, hogy a római püspök Szent Péter tekintélyével intézkedett más egyházak ügyeiben is.A nap szentje

Szent Kolumbán apát
 
A nap 
szentje
 
543 körül született Írországban. Kolostorban nevelkedett, később pedig itt tanított. 48 éves korában 12 társával átjött az európai szárazföldre és a mai Franciaországban és a Bódeni-tó partján fejtett ki missziós munkát. Szerzetesszabályokat írt és ő alapította a bobbiói apátságot. Meghalt 615. november 23-án.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum