English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Karolj fel egy papot!
2009. augusztus 11., kedd 11:50

A Pápai Missziós Művek Karolj fel egy papot! címmel mozgalmat indított a Papság évében, melyet Vianney Szent János, az arsi plébános halálának 150. évfordulója alkalmából hirdetett meg XVI. Benedek pápa. A kezdeményezés célja, hogy a hívek mindennapi imával kísérjék lelkipásztoraikat és a szerzeteseket hivatásuk megélésében.

Egyének és csoportok ajánlhatják fel imádságaikat egy vagy több papért az egyházi hierarchia bármely fokán, szerzetesekért, lelki vezetőkért, hogy így támogassák őket Isten országáért végzett szolgálatukban.

II. János Pál pápa Redemptoris missio kezdetű enciklikájában ezt írja: „Az Egyház természeténél fogva missziós jellegű”. Ezért mindannyian – hívek és papok – utunkon egymás kezét fogva kell járjuk, küldetésünket egymást segítve kell folytatnunk. Ennek a közös célnak a megvalósításában laikusok, hívek, megkereszteltek és keresők, mindnyájan részt tudunk venni – fogalmaz a „lelki kampányt” kezdeményező P. Madassery Sebestyén SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója. – Aki imádkozik egy papért vagy szerzetesért, saját lelki fejlődését is szolgálja, és nem marad el jutalma. Isten különleges módon megfizet minden jóakaratú hívőnek, aki ebben a „lelki kampányban” részt vesz.

A hazai missziós központban várják a híradásokat az imacsoportok megalakulásáról és vállalásaikról a pmmmisszio[kukac]gmail.com címen.


Napi evangelium
Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe.
  Mk 4,26-34

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító
 
A nap 
szentje
 
Szent Tamás, a nagy tudós, a hit rendszerezője. Magvetőként hirdette és élet Isten üzenetét. A magvető bártorságával és kitartásával akarok én is Isten ügyében tevékenykedni.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum