English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Rózsa Huba professzor pápai protonotáriusi címet kapott
2009. december 1., kedd 16:45

A Szentatya kiemelkedő tudományos munkája és hűséges lelkipásztori szolgálata elismeréseként pápai protonotárius címmel tüntette ki Rózsa Huba professzort, a Székesfehérvári Egyházmegye papját.A kitüntetés átadására Csepel-Belvárosban került sor, ahol Spányi Antal székesfehérvári püspök a szentmise előtt nyújtotta át a kimagasló elismerés oklevelét.

Rózsa Huba jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar ószövetségi szentírástudományi tanszékének tanszékvezető professzora. A hazai katolikus bibliatudomány vezető szakembereként számos publikációja, könyve jelent meg széles kultúrtörténeti kitekintéssel és a természettudomány eredményeinek felhasználásával, elsősorban az ószövetségi könyvekről.

Forrás: Magyar Kurír
Napi evangelium
Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.
  Mt 16,13-19

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Péter apostol székfoglalása
 
A nap 
szentje
 
A IV. századtól kezdve ünneplik ezt az ünnepet, az Egyház egységének kifejezésére. Péterre, a kősziklára épül az Egyház, de Jézus Krisztus az, aki kősziklává tette Pétert, és aki kegyelmével erősíti ma is Egyházát.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum