English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Mondjatok áldást: szolidaritási kezdeményezés a Szentatyáért
2010. április 21., szerda 09:14

Most, amikor Szentatyánkat sokan el akarják szigetelni, a máriapócsi és a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely közös összefogásra hív minden jóakaratú embert és vallásos közösséget a Szentatyáért, Benedek pápáért.

Arra kérik a kezdeményezésükhöz csatlakozókat, hogy május elsejétől negyven napig naponta gyakorolják a keresztény áldozatvállalás valamely formáját, a böjtöt, az imádságot vagy a jótékonykodást. Az ezzel járó önmegtagadásokat pedig ajánlják fel közösen a Szentatyáért, valamint az őt támadókért, így teljesítve Szent Péter buzdítását: Ne viszonozzátok a szidalmat szidalommal, inkább mondjatok áldást! A „Mondjatok áldást” elnevezésű kezdeményezéshez a két nemzeti kegyhely honlapján lévő űrlap kitöltésével vagy a kegyhelyek címére eljuttatott levélben lehet csatlakozni. A beérkező jelentkezések összesítését a magyar hívek szolidaritásának kifejezéseként a kegyhelyek eljuttatják Rómába. A kezdeményezésről a  http://www.szentkut.hu/mondjatok_aldast oldalon bővebben olvashatnak.

Cím:

Nemzeti Kegyhely
4326 Máriapócs, Kossuth tér 25.; 42/385-142; pocskegyhely[kukac]mail.com

Nemzeti Kegyhely
3077 Mátraverebély–Szentkút 14.; 32/471-559; szentkut[kukac]ofm.hu

 

 

 

Napi evangelium
Az okos ember a házát sziklára építette.
  Mt 7,24-29

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent István király, Magyarország fővédőszentje
 
A nap 
szentje
 
Ma Szent Istvánnak, az első magyar királynak főünnepe van. Atyjának, Géza nagyfejedelemnek művét folytatva kereszténnyé tette nemzetét. III. Ottó német-római császár biztatására Rómából kapott koronával avatták királlyá. Püspökségeket és számos monostort alapított. Miután utolsó fiúgyermekét, Imrét is elvesztette, országát a Boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánlotta. Nagyboldogasszony ünnepén 1038-ban halt meg. Székesfehérvárott temették el.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum