English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Katolikus összefogás: százmilliók az árvízkárosultakért
2010. július 9., péntek 12:05

Az elmúlt hónapok áradásai óriási pusztítást végeztek Észak-Magyarországon, a Sajó, a Hernád és a Bódva menti településeken. Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséért a Magyar Katolikus Egyház országos összefogásra kérte híveit és templomi gyűjtést rendezett június 20-án. A hívek nagylelkű adományainak összesítése még folyamatban van, de az eddigi adatok alapján további több mint 200 millió forint segéllyel fogja tudni támogatni egyházunk az árvíz sújtotta települések újjáépítését.

A Katolikus Karitász az első perctől nagy erőkkel van jelen a katasztrófa sújtotta helyszíneken, amelyeken több mint 4700 családot kellett kitelepíteni és több száz család otthona vált lakhatatlanná.

A hívek példamutató összefogásának köszönhetően az egyházmegyékből eddig több mint
80 millió forint értékben osztott szét a szervezet segélyszállítmányokat. Az önkéntesek a mentési munkálatok után folyamatosan végzik a kárfelmérést.

Az országos gyűjtés összesítését és a pontos kárfelmérést követően dönt a későbbiekben a Püspöki Konferencia, hogy az érintett egyházmegyék között milyen arányban osztja szét az adományokat, amelyekből az újjáépítéshez kíván támogatást nyújtani.

A Katolikus Karitász családok ezreit látta el eddig tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, takarókkal, tisztítószerekkel és gyógyszerekkel. A kitelepített családok gyermekei számára már több helyszínen indultak nyári táborok. Az egyházmegyei karitászszervezetek továbbra is gyűjtenek adományokat, elsősorban bútorokat, háztartási cikkeket.

A Püspöki Konferencia kifejezi háláját a magyar híveknek áldozatos támogatásukért és buzdít minden jóakaratú embert, hogy lehetőségeik szerint továbbra is segítsék – tárgyi, anyagi támogatásukkal vagy önkéntes munkával – az árvíz sújtotta családokat.

MKPK Sajtószolgálat


Napi evangelium
Az Emberfia ura a szombatnak is.
  Mk 2,23-28

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Ágnes szűz, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Ágnes fiatalon vállalta a vértanúságot. Bízott Istenben, és ez a bizalom győzelmet hozott. Istenben való bizakodásunk meghozza a győzelmet, ha nem is mindig látható formában, ha nem is mindig e földi keretek között. Isten ígéretének örökösei lettünk. Mint az ígéret örököseinek nem szabad elfáradnunk, hogy ellanyhulnunk a szeretet cselekedeteiben. Mi már nemcsak az ígéret reményében élünk, hanem a tapasztalás bizonyosságával valljuk, hogy utunk abba a szentélybe vezet, ahová már a fő, Krisztus belépett.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum