English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Az egyház társadalmi szerepvállalásáról tanácskozik a CCEE
2012. augusztus 29., szerda 11:49

Az egyház elkötelezettsége az európai társadalmi összetartás előmozdításában - ez a címe annak a találkozónak, amelyet szeptember 3-tól 5-ig tartanak Nicosiában az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa, a CCEE szervezésében.


Válság idején, mint a mostani időszakban, a mindennapi életben olyan választásokra van szükség, amelyeket nem a pillanatnyi körülmények, lehetőségek határoznak meg, hanem szem előtt tartják a közösségi életet, a társadalmi összetartást. Mi ma a társadalmi kohézió alapja? Melyek azok az elemek, amelyek helyi és európai szinten veszélyeztetik megvalósulását? Lehetséges-e egy olyan egységes Európa, amely megfeledkezik keresztény gyökereiről? Mi az egyház szerepe ezen a téren? Többek között ezeket a kérdéseket vitatják meg a ciprusi fővárosban az európai püspöki konferenciák szociális kérdésekért felelős püspökei és küldöttei.

A találkozón Giampaolo Crepaldi trieszti püspök elnököl. A mintegy 30 résztvevőt Juszef Szueif, a ciprusi maroniták érseke fogadja. A megbeszéléseket Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, a CCEE elnökhelyettese nyitja meg.

Szeptember 5-én, szerdán a résztvevők találkoznak az ország polgári hatóságaival és felkeresik a keresztény vallási és kulturális élet jelentőségteljes helyeit. A találkozóra a ciprusi EU-elnökség alkalmából kerül sor.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír


Napi evangelium
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa!
  Mt 10,7-15

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum