English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Véget ért a Genfest
2012. szeptember 3., hétfő 10:38

A fiatalok a Szent István-bazilika előtti téren gyűltek össze hálaadó szentmisére, amelyet Erdő Péter bíboros mutatott be,  Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia több tagjának jelenlétében.

Erdő Péter bíboros szentbeszédében kiemelte, hogy a hídépítéshez szilárd alapok kellenek, és tudnunk kell, hogy mi az a szakadék, amelyet át akarunk hidalni. Ismernünk kell a híd két oldalát, vagyis azokat a kultúrákat, amelyeket össze akarunk kötni.  Az nem hídépítés, fogalmazott, ha az egyik kultúra elnyomja a másikat. Bátorította a fiatalokat, hogy Jézusban bízva győzzék le a nehézségeket.

A felajánláskor pompás népviseletbe öltözött fiatalok vitték az oltárhoz szimbolikusan az öt földrészt. A nemzetközi kórus szolgálata és az afrikai, koreai és fülöp-szigeteki énekek is kifejezték az egyház egyetemességét.

A szentmise végén Erdő Péter  bíboros köszönetét fejezte ki  a Fokoláre mozgalomnak a szervezésért.

Déli 12 órakor az istentiszteletekről és a vallásközi találkozóról visszaérkezett keresztény, zsidó, buddhista, hindu és muzulmán résztvevőkkel, valamint a nem vallásos meggyőződésűeket képviselő fiatalokkal együtt egy perc csendet tartottak a békéért.

 A Genfest résztvevőit meghívták a pápa által meghirdetett  Ifjúsági Világtalálkozóra, amely 2013-ban, Rio de Janeiroban lesz.

 Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius örömmel köszöntötte a fiatalokat, és megköszönte Magyarország és Budapest város vendégszeretetét. Példaként Jézust állította eléjük, aki a tökéletes Híd Isten és az emberek között.

Magyar Kurír
Napi evangelium
Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?
  Jn 6,22-29

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum