English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

A CCEE felemelte hangját az oroszországi keresztényellenes megnyilvánulások miatt
2012. október 17., szerda 14:01

A CCEE elnöksége október 17-én levélben fordult Hilarion metropolitához, a Moszvai Patriarkátus külügyi osztályának vezetőjéhez, amelyben aggodalmát fejezi ki a közelmúltban Oroszországban történt vallásellenes megnyilvánulások miatt.
A levélben hangsúlyozzák: mély aggodalommal tölti el őket, hogy sok országban növekszik a keresztények elleni diszkriminatív megnyilvánulások száma, az Oroszországi Föderációban az elmúlt hónapokban különösen megerősödött a keresztényellenes és egyházellenes érzés.

A keresztények elleni gyűlölet megnyilvánulásai kapcsán a CCEE elnöksége elutasítja azt a tendenciát, amely a művészi szabadság és a szólásszabadság kifejezésének tartja az uszítást, és provokatív eszközként használja a vallást; veszélyzeteti ezzel a vallásbékét, és gyűlöletet kelt a vallás közéleti jelenléte ellen.

Magyar Kurír


Napi evangelium
Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek!
  Mt 7,1-5

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Gonzága Szent Alajos szerzetes
 
A nap 
szentje
 
Alajos 1568-ban született Castiglioneban (Mantova mellett), atyja mantovai őrgróf volt. Már fiatal korában megtanulta, hogy heves természetét fékeznie kell. Apród volt Firenzében, majd Madridban II. Fülöp király udvarában. Komolysága és vallásossága már akkor feltűnt. 17 éves korában belépett a Jézus Társaságba, miután kitartóan ostromolta apját, hogy megkapja erre az engedélyt. Szerzetesnövendék volt Rómában, amikor ott kitört a pestisjárvány. Önfeláldozóan ápolta a betegeket, majd őt is elragadta a járvány. Meghalt 1591. június 21 -én.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum