English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Erdő Péter bíboros a következő püspöki szinódus főrelátora
2014. november 21., péntek 14:36

Ferenc pápa november 21-én a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátorává nevezte ki Erdő Péter bíborost – tájékoztat az Apostoli Szentszék sajtószolgálata.Erdő Péter bíboros a Vatikánban idén októberben a család témájában tartott rendkívüli püspöki szinóduson is betöltötte már a főrelátor tisztségét. A főrelátor a szinóduson a témákat felvezető és ezeket összegző feladatokat lát el.

A következő, immár rendes püspöki szinódust 2015. október 4. és 25. között tartják a Vatikánban. Témája „A család hivatása és küldetése az egyházban és a mai világban” lesz.

A Szentatya André Vingt-Trois bíborost, párizsi érseket, Luis Antonio G. Tagle bíborost, manilai érseket, Raymundo Damasceno Assis bíborost, apericidai érseket, Wilfrid Fox Napier bíborost, durbani érseket a szinódus delegált elnökévé, Bruno Forte, Chieti-Vasto érsekét a szinódus különleges titkárává nevezte ki.

Fotó: CTV

Magyar Kurír


Napi evangelium
Az Isten bölcsességét művei igazolták.
  Mt 11,16-19

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Lúcia, szűz és vértanú
 
A nap 
szentje
 
Milyen sokan keresik a jeleket, amelyekkel felismerhetik a nagy dolgokat. És milyen sokszor megyünk el a jelek mellett, anélkül, hogy felismernénk. Adventi utunk erősítsen meg abban, hogy figyelünk Isten üzenetére, felismerjük jeleit a világban, és mások felé közvetítjük Isten akaratát.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum