English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Közéleti Figyelő
2005. december 17., szombat 11:59

A Keresztény Élet című hetilap december 18-i számának mellékleteként először vehetik kézbe az olvasók a Keresztény Közéleti Akadémia által szerkesztett Keresztény Közéleti Figyelőt. Az új kiadvány elsődleges célja a magyar társadalom eseményeinek értékelése keresztény szemmel. Kránitz Mihály, a Keresztény Közéleti Akadémia elnöke írja beköszöntőjében:

„A Keresztény Közéleti Figyelő útra indításával Akadémiánk újabb fórumot nyit, amely a magyar keresztény társadalom tájékozódását lesz hivatott elősegíteni a hazai közéletben. Lapunk, terveink szerint, a jövő évtől havonta jelenik meg, és törekszünk eljuttatni valamennyi magyarországi keresztény közösséghez. Újságunk hasábjain – a névnek megfelelően – a magyar közélet eseményeit kívánjuk bemutatni, azok szereplőit megszólaltatni; a történéseket értékelve a társadalmi folyamatokat megvilágítani. Tesszük mindezt keresztény szempontból, egyházaink, közösségeink, értékeink figyelembevételével.

Ma Magyarországon, őszinte örömünkre számos keresztény sajtóorgánum jelenik meg. Ám a sokszínűség ellenére is hiányzik egy olyan lap, amely hozzáértően tájékoztat, elemez, kérdéseket vet fel, és a jövőre mutató meglátásokat vázol fel – közéleti területen, kifejezetten keresztény nézőpontból. Ezt a feladatot kívánjuk ezeken az oldalakon betölteni.”

Az első számban interjú olvasható többek között Harrach Péterrel, az MKDSZ elnökével és Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével, valamint Balogh Zoltánnal, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnökével.

u
(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.
  Mt 16,13-19

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Péter apostol székfoglalása
 
A nap 
szentje
 
A IV. századtól kezdve ünneplik ezt az ünnepet, az Egyház egységének kifejezésére. Péterre, a kősziklára épül az Egyház, de Jézus Krisztus az, aki kősziklává tette Pétert, és aki kegyelmével erősíti ma is Egyházát.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum