English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Brenner János-emlékév
2006. október 3., kedd 13:38

Veres András megyéspüspök Isten szolgája Brenner János meggyilkolásának 50. évfordulója alkalmából emlékévet hirdet a Szombathelyi Egyházmegyében. a rábakethelyi káplánt betegellátás címén 1957. december 15-én kicsalták a plébániáról, és 32 késszúrással megölték. Az emlékév meghirdetésével a főpásztor szeretné elérni, hogy jobban megismerjék a hívek a papi hivatás és az Oltáriszentség vértanújának, valamint a ministránsok pártfogójának életét.

A püspök ugyanakkor meg akarja gyorsítani a vértanú folyamatban lévő boldoggá avatási ügyének egyházmegyei szakaszát, hogy az elkészített dokumentumokat 2007 decemberében felterjeszthessék Rómába.
A Brenner-év megnyitására 2006. december 16-án 10.30-kor ünnepi szentmise keretében kerül sor a szombathelyi székesegyházban.

Ima Brenner János boldoggá avatásáért

Mindenható örök Isten, aki János szolgádnak megadtad a papi hivatás kegyelmét és méltónak találtad őt a vértanúság nagy ajándékára, kérünk: dicsőítsd meg Őt egyházadban!
Hűséges és példás élete, valamint papi hivatásának szolgálatában érted vállalt vértanú halála eszközölje ki számunkra a kegyelmet, hogy megerősödjünk szent hitünkben, és mi is vállaljuk érted a küzdelmet és szenvedést a Te Országodnak eljöveteléért. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Az imameghallgatások kegyelmét kérjük közölni a következő címre:
Egyházmegyei Hatóság, 9701 Szombathely, Pf.: 41.

 

Kép: www.szombathely.egyhazmegye.hu(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa!
  Mt 10,7-15

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum