English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Élő rózsafüzér Budapestért
2007. május 13., vasárnap 13:03

Egy nappal az utolsó fatimai jelenés 90. évfordulója előtt – május 12-én - zajlott az Élő rózsafüzér zarándoklat Budapestért. A zarándoklat célja a közös imádság volt a szeptemberben megrendezésre kerülő városmisszióért, a városért, valamint a budapesti és a környékbeli emberekért.


A zarándoklatnak öt indulási (Máriabesnyő, Csillaghegy, Farkasrét, Soroksár, Rákoscsaba) pontja volt, ahonnan két irányba haladtak a résztvevők. A reggeli borongós idő ellenére a Farkasréti Mindenszentek plébániatemplomtól 270 fő vágott neki a Máriaremetéig tartó 19 km-es útnak. Egy másik szakaszon 162 fő részvételével kezdődött a zarándoklat, és a többi szakaszon is a vártnál több zarándok indult el.

Az eredetileg várt 2000 fő helyett a számítások szerint mintegy ötezren vettek részt. Voltak, akik csak egy-egy rövidebb táv erejéig csatlakoztak: míg reggel az idősebb korosztály volt aktívabb, addig délelőtt és kora délután a kisgyermekes családok is eljöttek. A zarándoklaton az 1 évestől 84 éves korig minden generáció képviseltette magát.

A zarándokok útközben elsősorban rózsafüzért imádkoztak, de az útba eső kegyhelyeken, templomokban, pihenőhelyeken más imák és énekek is elhangzottak. Az érkezési helyszíneken (Fót, Kerepes, Pestszentlőrinc, Nagytétény, Máriaremete) szentmisével fejeződött be a zarándoklat. A lelki feltöltődésen túl a rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy a környező plébániák és híveik jobban megismerjék egymást, s közöttük erősebb összefogás alakuljon ki.

 

Képek a Máriabesnyő-Fót szakaszról

Forrás: MK
Napi evangelium
Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek.
  Jn 14,27-31a

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum