English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Karizmák Ünnepe Máriaremetén
2007. május 29., kedd 14:18

Idén 13. alkalommal tartotta meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdi majálisát Máriaremetén. A Városmisszió jegyében megrendezett Karizmák Ünnepének mottója is a szeptemberi rendezvényhez kapcsolódott: „Reményt és jövőt adok nektek.”


A délelőtt során iskolai és plébániai csoportok adták elő zenés műsoraikat. Eközben a kegytemplom kertjében felállított mintegy 50 sátorban a lelkiségi mozgalmak, közösségek, iskolák és alapítványok mutatták be missziós tevékenységüket, valamint terveiket a szeptemberi Városmisszió idejére.

A majális keretében adta át Erdő Péter bíboros a 60. születésnapját ünneplő Sillye Jenőnek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Pro Ecclesia Hungariae díjat. A testület ezzel a kitüntetéssel ismerte el a zenész több évtizedes, áldozatos szolgálatát, melyet a magyar egyházi zene, az ifjúsági pasztoráció és az országhatárokon is túlnyúló evangelizáció terén fejtett ki.

A díjátadást követően Erdő Péter bíboros előadásában a Szentlélek segítségét kérte az idei Városmisszióhoz. „A misszió kifejezés, a küldetés benne van pünkösd titkában. ’Ahogy engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket… Vegyétek a Szentlelket.’ A Szentlélek útravaló. Segít bennünket, hogy krisztusi küldetésünket teljesítsük.” – fogalmazott a főpásztor. „Most a Szentlélek akar szólni Budapesthez egyszerre ezer nyelven: az emberi kommunikáció minden módján. A művészet, a zene, az irodalom, a látványosságok és a segítő szeretet tetteinek nyelvén, valamint a tanításban, a liturgiákban, és az utcai evangelizáció formájában is.”

Erdő Péter így folytatta: „A misszióhoz, az élet elfogadásához, vagy akár nemzetünk életének megmentéséhez és továbbadásához a saját erőnk kevés. Ezért ígérte meg Krisztus egyházának a Szentlelket, és ezért van nekünk Nagyasszonyunk és pátrónánk. Bízunk benne, hogy őrködik a város felett, pártfogója minden magyarnak és ennek ezer bajjal küzdő városunknak is. Bízunk benne, hogy – ahogy a fatimai felajánláskor kértük – anyai tekintetét nem veszi le rólunk, és segíteni fogja a Városmissziót is.”

A főpásztor előadását és a közös szentségimádást szentmise követte a kegytemplomban. A Karizmák Ünnepét idén Sillye Jenő jubileumi koncertje zárta.
Napi evangelium
Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.
  Mt 16,13-19

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Péter apostol székfoglalása
 
A nap 
szentje
 
A IV. századtól kezdve ünneplik ezt az ünnepet, az Egyház egységének kifejezésére. Péterre, a kősziklára épül az Egyház, de Jézus Krisztus az, aki kősziklává tette Pétert, és aki kegyelmével erősíti ma is Egyházát.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum