English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Kis Szent Teréz honlapja
2007. augusztus 3., péntek 11:24

A budapesti városmissziót megelőzően Magyarországra érkezik Lisieux-i Szent Teréz ereklyéje. A látogatáshoz kapcsolódóan elkészült a missziók védőszentjének honlapja, a www.kisterez.hu.


"…egy és egyetlen misszió nem elégítene ki engem, én egyszerre szeretném az Evangéliumot hirdetni mind az öt világrészben egészen a legeldugottabb kis szigetekig… Én nemcsak néhány évig szeretnék misszionárius lenni, hanem a világ teremtésétől az idők végezetéig" – olvasható Kis Szent Teréz honlapján. E gondolatok jegyében „látogat” hazánkba a szent ereklyéje, mely korábban már több mint ötven országban járt. A látogatás részletes programjának külön rovatot szenteltek a weboldal szerkesztői. Itt egyházmegyéről egyházmegyére megtalálható, mikor, melyik egyházközség látja vendégül a relikviákat, némelyik helyszínen órára lebontva ismertetik az imaórák, ájtatosságok és szentmisék időpontját. (Mivel a lista még korántsem teljes, az egyházközségek a webadmin@mail.vhf.hu címre küldhetik el tervezett programjaik ismertetését.)

A kisterez.hu másik, valószínűleg nagy érdeklődésre számot tartó rovata a Vendégkönyv, ahol mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy megossza a honlap látogatóival Lisieux-i Terézhez vagy a kármelhez kapcsolódó élményeit, gondolatait.

A weblapon természetesen megtalálható Szent Teréz életrajza, olvashatunk a helyes ereklyetiszteletről és a Magyarországra érkező ereklyéről is. A szerkesztők külön rovatba gyűjtötték egybe a szent közbenjárását kérő imádságokat, énekeket, a róla szóló könyveket és egy hittanosoknak szánt színdarabot is, melynek forrása Teleki Béla jezsuita szerzetes Szavalókönyve.

Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a kármelitákról, ajánljuk a magyarszéki Sarutlan Kármelita Nővérek internetes oldalát (www.karmelita.hu), mely szintén nemrégiben készült el. A honlap részletesen ismerteti a pécsi karmeliták hetven éves történetét és a kármelita lelkiséget. A nővérek az oldalon keresztül meghívót nyújtanak át mindazoknak, akik imádságos elcsendesedésre vágynak, akik szívesen bekapcsolódnak a közösségi liturgiába. A kolostor napirendjéhez és életmódjához alkalmazkodva lehetőség nyílik a magyarszéki Sarutlan Kármalita Nővérek vendégházaiban a lelki feltöltődésre.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Ki bocsáthatja meg a bűnöket? Nemde egyedül Isten?
  Lk 5,17-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum