English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Olvassuk el két év alatt a Szentírást!
2008. január 22., kedd 10:12

Az isteni kinyilatkoztatásról szóló zsinati konstitúció elsősorban a papokat buzdítja a Szentírás gyakori olvasására és tanulmányozására, de ugyanezt ajánlja minden hívőnek is. A Szentírás minden igehirdetésnek és a vallásos életnek is alapja.

A Szentírásban a Mennyei Atya nagy gyengédséggel jön gyermekei elé, hogy társalogjon velük. Az Isten Szava az Egyház fenntartó ereje, a hívek számára erő a hitben, lelki életük tápláléka, tiszta és magmaradó forrása. Ezért ne múljon el nap, hogy ne olvasnánk valamit a Szentírásból.

A rendszeres, napi olvasásban szeretne segítséget nyújtani a bibliaolvasó kalauz. Ezzel a beosztással alig egy-két fejezetet olvasunk csak naponta, és így két év alatt a Szentírás minden könyve sorra kerül. (A zsoltárokból befejezésképpen olvassunk el mindig néhány verset.) A kalauz figyelembe veszi az egyházi évet, továbbá kapcsolatot keres az Ó- és Újszövetség könyvei között. Nem unalmas és fárasztó, mert a két rész könyvei váltakozva kerülnek sorra, így jobban megértjük az újszövetségi könyveket is.

Szentírás olvasását mindig imádság kísérje, hogy ez valóban beszélgetés legyen Istennel: vele beszélünk, amikor imádkozunk, őt hallgatjuk, amikor a Szentírást olvassuk.

Segítsen bennünket a bibliaolvasó kalauz abban, hogy valóban jobban megismerjük Krisztust és az ő erejét a Szentíráson keresztül, és a kinyilatkoztatás kincsestárából minél többet meríthessünk.

Gyürki László


A bibliaolvasó kalauz megtekinthető a Szent Jeromos Bibliatársulat honlapján.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok.
  Mk 6,30-34

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Anszgár (Oszkár) püspök OSB
 
A nap 
szentje
 
Előkelő frank családból származó (801-ben született) bencés szerzetes. Már egész fiatalon a Padeborn melletti új Korvey apátság kolostor-iskolájának vezetője. Nagy tudása és ékesszólása miatt az apátság templomának neves prédikátora.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum