English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Nagy a kereslet a Biblia iránt
2008. február 11., hétfő 12:58

A Biblia éve éppen csak elkezdődött, de máris elmondható, hogy a történelmi egyházak kezdeményezésére sokan felfigyeltek. Soha ennyien nem vásároltak Szentírást, és országszerte sok plébánia, oktatási és művelődési intézmény alakította ki saját Biblia évi programját.

 

A bibliakiadások iránti nagy érdeklődést az is elősegíti, hogy most nagy kedvezménnyel kínálja Szentírásait mindkét bibliaforgalmazással foglalkozó katolikus kiadó, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Szent István Társulat (SZIT).

Az elmúlt hetekben akkora volt a roham, hogy a Szent István Társulat boltjaiban egyes formátumok átmenetileg most nem is kaphatók. A nyomda gőzerővel dolgozik – tudtuk meg Farkas Olivértől, a SZIT igazgatójától –, így még február folyamán ismét megvásárolható lesz a kiadó bibliacsaládjának valamennyi tagja, köztük a most ezer forint alatti, puhakötésű Ó- és Újszövetség is.

A Szent Jeromos társulat elnöke, Tarjányi Béla tájékoztatása szerint három-négyszer annyi Bibliát adtak el az elmúlt hónapban, mint máskor, és igen nagy a kereslet minden Bibliával foglalkozó egyéb kiadványaik iránt is. Náluk a hiánycikk az úgynevezett Aranybiblia, amely nagyméretű díszkiadás, gyönyörű kötésben, ötvös által készített aranyozott sarkokkal. A mesterek nem győznek eleget tenni a megrendeléseknek, így most két hónapos előjegyzéssel lehet példányhoz jutni.

A Hittudományi Kar és a hittudományi főiskolák biblikus témával foglalkozó szakemberei számára az idei esztendő igen zsúfoltnak ígérkezik. A különböző tudományos konferenciák, rendezvények mellett iskoláktól, plébániai közösségektől egyre másra érkeznek a meghívások előadásokra. A Szent Jeromos Bibliatársulat honlapján hasznos Biblia évi programajánlat található helyi közösségek számára, így akik még nem alakították ki éves programjukat, ne felejtsék megtekinteni.(Forrás: MKPK Sajtóiroda)


Napi evangelium
Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van!
  Lk 1,26-38

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása
 
A nap 
szentje
 
Mária fogantatása egészen csendes, észrevétlen kezdete a megváltás megvalósulásának. Isten előkészíti művét. Advent időszakában a készület idején Istenre tekintünk, aki csendesen készíti elő művét. Advent sokszor csendes készülődése igazi örömet, a karácsony örömét készíti elő szívünkben.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum