English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Csaladjaink.hu
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Virtuális Plébánia
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


Nyilatkozat a társadalombiztosítási választásokról

Magyar Katolikus Püspöki Kar
Budapest, 1993. április 27.


A Püspöki Kar kötelességének érzi, hogy hazánk társadalmi-politikai átalakulásának jelentősebb állomásainál hallassa szavát. Ilyen a közeljövőben sorra kerülő társadalombiztosítási választás is, amikor egy fontos, új intézmény létrehozásáról és választott testületének összetételéről dönt az ország.

Ez az intézmény az egészségügyi és a nyugdíjbiztosítás megújítását irányítja, a befolyó biztosítási díjak minél hatékonyabb felhasználásáról gondoskodik. Kezeli a társadalombiztosítás vagyonát, és javaslatot tesz az országgyűlésnek a szükséges változtatásokra. Munkája során képviseli a biztosítottak érdekeit. A társadalombiztosítás önkormányzata a társadalmi stabilitás megőrzésének eszköze, az egyén javát és a közjót mozdítja elő.

Felhívjuk minden magyar választópolgár figyelmét arra a felelősségre, amit a választáson való részvétel jelent. A katolikus hívőket pedig emlékeztetjük, hogy ez nemcsak állampolgári, hanem keresztény kötelesség is. Olyan megbízható jelölteket kell választani, akik a biztosítottak szempontjait, és nem politikai érdekeket képviselnek, akik minden magyar állampolgár szociális biztonságáért és nemzetünk jövőjéért dolgoznak.

Budapest, 1993. április 27.
Magyar Katolikus Püspöki Kar


Napi evangelium
Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa.
  Mt 10,1-7

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum