English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Csaladjaink.hu
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Virtuális Plébánia
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben


Imádság a Jubileum utolsó előkészületi évre

II. János Pál pápa
1999.


Áldott légy, Urunk, Atyánk a mennyben. Végtelen irgalmasságodban elfogadtad az ember gyarlóságát és nekünk ajándékoztad Jézust, a te Fiadat, aki Máriától született. Ő a mi Szabadítónk és Barátunk, Testvérünk és Megváltónk. Hála neked, jóságos Atyánk, a Jubileumi Év ajándékáért.
Engedd, hogy a kegyelem ideje legyen, a nagy visszatérés éve az atyai házba, ahol te várod a tékozló fiúkat, hogy szeretettel és megbocsátással karjaidba zárd és ünnepi ruhába öltöztetve asztalodhoz ültesd őket.
Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!

Jóságos Atyánk, a szent évben váljék erősebbé a szeretet irántad és a felebarát iránt: Krisztus tanítványai támogassák az igazságosságot és a békét.
A szegényeknek hirdettessék az evangélium, s az Anyaszentegyház mutassa meg különleges szeretetét a kicsinyek és kitaszítottak iránt.
Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!

Igaz Atyánk, a nagy jubileum legyen kedvező alkalom, hogy minden katolikus találja újra örömét Igéd hallgatásában, és abban, hogy akaratodra hagyatkozva élhet.
Hadd tapasztalják meg, mit jelent a testvéri közösség, ha közösen törik meg a kenyeret, és együtt dicsérnek téged himnuszokkal és lelki énekekkel.
Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!

Nagyirgalmú Atyánk, A szent év legyen a kitárulkozás, a dialógus és a találkozás ideje mindazokkal,
akik Krisztusban hisznek, és más vallások követőivel: mérhetetlen szeretetedben légy gazdagon irgalmas mindenki iránt.
Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!

Istenünk, mindenható Atyánk, engedd összes gyermekednek megtapasztalni, hogy úton vannak feléd, az ember végső célja felé, s hogy van kísérőjük, aki jót akar nekik: Mária, a tiszta szeretet képe, akit eleve arra választottál, hogy Krisztus Anyja és az Egyház Anyja legyen.
Dicsérünk téged, Atyánk, mindörökké!

Neked, aki az élet Atyja, kezdet nélküli forrás, a legfőbb jó és örök világosság vagy, a Fiúval és a Szentlélekkel együtt legyen tisztelet és dicsőség, dicséret és hála mindörökkön örökké!
Ámen.


Napi evangelium
Az jut be a mennyek országába, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát.
  Mt 7,21. 24-27

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum