English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Mária Szíve Leányai Társasága

Filles du Coeur de Marie
2013. június 30-val magyarországi missziójuk megszünt

A közösség hivatása: ifjúságnevelés, pasztorációs- és szociális munka.

A Társaság 1790-ben, a francia forradalom idején alakult. Abban az évben, amikor az emberi méltóság és szabadság nevében szerzetesi fogadalom letétele tilos volt. Az alapítók a jezsuita Pierre-Joseph de Cloriviére és Adelaide de Cicé.

Nincs előre megszabott apostoli tevékenysége. A Társaság teljesen nyitott szeretne lenni az idők és helyzetek kihívására. Mária Szíve tiszteletén keresztül törekednek arra a kegyelemre, hogy olyanok legyenek mint az Istenanya, a világ közepette szemlélődők a cselekvésben.

A tagok leteszik a hármas szerzetesi fogalmat (szegénység, tisztaság, engedelmesség), de nem élnek mind zárdai közösségben és nem hordanak semmi külső ismertető jelet. A közösség az Egyház szolgálatában végzi apostoli tevékenységét különböző országokban. Ma 32 országban 2000 nővér él. A IX. Pius pápa jóváhagyásával alakult szerzetesrend házai apostoli célt szolgálnak, lehetővé teszik a nővérek találkozását, a lelki kapcsolatok ápolását, a fiatalok képzését és a továbbképzést.

A nővérek magyarországi letelepedését Pilisvörösváron 1996-ban a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke hagyta jóvá. Központi házuk Piliscsabán van, ahol ők vezetik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Boldog Gizella Kollégiumát. A két rendházban jelenleg egy illetve két nővér él.

Egyházjogi státusza: pápai jogú nõi szerzetes intézmény.
A közösség jogi személy.


Napi evangelium
Méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére.
  Mt 5,20-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum