English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Kongregációja

Segítő Nővérek
Auxiliatrices des Ames du Purgatoire
s.a.

A Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Kongregációját Eugénie Smet, a Gondviselésről nevezett Boldog Mária alapította 1856-ban - 150 éve - Párizsban. Egyetemes hivatásunkat így foglalta össze: „Isten rendelkezésére állni , a tisztítótűz mélyétől a föld végső határáig, készen minden jóra, bármi legyen is az. /Konst. 7/

A rend Loyolai Szent Ignác lelkiségét követi.
Az evangéliumi parancsok szerint szegénységben, tisztaságban, engedelmességben élünk, nyitottan Isten és az emberek felé. Hisszük, hogy téren és időn, fajon és származáson, nemzetségen és világnézeten túl minden ember egymással kapcsolatban áll és meg van híva az Istennel való egységre.

A mindennapjainkban életünkkel és szavainkkal segíteni szeretnénk az embereknek az Istennel való találkozást. Kis közösségben élünk, civil ruhát viselünk, így próbálunk meg választ adni korunk szükségleteire és jeleire.

A Segítő Nővérek jelenléte, imája és emberek felé fordulása abból a reményből fakad, hogy ahol emberi határaink véget érnek, ott Isten szeretete végtelen. Döntő élethelyzetekben, krízisben és szenvedésekben rejlik a belső növekedésünk esélye. Minden ember meg van híva, hogy ezen tapasztalatok által a szeretet képességében növekedjék, amíg el nem éri élete végcélját: az Istennel, másokkal és önmagával való találkozást.


Személyes és közös imádságok, lelkigyakorlatok, lelki kíséret és csoportos megbeszélések figyelmessé tesznek minket magunkat is arra, hogy Isten életünk minden egyes találkozásában, történésében szólni szeretne hozzánk. Hiszünk Isten hatékony, gondviselő jelenlétében a világban.

A nővérek képesítésüknek megfelelően, oktatási-nevelési, pasztorális vagy szociális területen dolgoznak. A lelki-gondozás területén lehetőséget nyújtanak lelkigyakorlat végzésére, személyes kíséretre és ezekhez kapcsolódó különböző programokat szerveznek.

Nemzetközi intézmény vagyunk; európai, afrikai, ázsiai, észak- és dél-amerikai Provinciákkal. Tartományunkhoz tartozik Ausztria, Németország, Magyarország, Románia. A tartománynak ezen kívül Indiában is van egy alapítása


Hazánkban Csobánkán, Budapesten, és Nyíregyházán él közösségünk
Apostoli közösség vagyunk.

A rend egyházjogi státusza: pápai jogú, női szerzetes intézmény
A közösség jogi személy.

SEGÍTŐ NŐVÉREK magyarországi központja:
Utasi Mária sa tartományi megbízott
Cím: 2014 Csobánka Templom köz 4.
Tel./Fax: +36 (26) 321-123
E-mail: segitonoverekcsobgmail.com
Honlap: http://www.segitonoverek.info/


Napi evangelium
Méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére.
  Mt 5,20-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum