English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Regina Pacis Közösség


A közösség hivatása: kontemplatív-szociális.

A Regina Pacis Közösséget 1986-ban egy olasz házaspár, Alessandro Nottegar és Luisa Scipionato alapította Veronában. Előzőleg három kislányukkal éveket töltöttek el Brazíliában, hogy a legszegényebbeket szolgálhassák. Sandro mint önkéntes orvos dolgozott a szegények és leprások között. Miután visszatértek Olaszországba, ösztönzést kezdtek érezni arra, hogy új küldetésben szolgálják az Urat. Rövidesen a Nottegar házaspár körül egy kis imaközösség alakult ki. 1986-ban a Gondviselés rendkívüli segítségével egy nagy házhoz jutott a közösség, amely „Regina Pacis” néven kezdte meg közös életét és tevékenységét. Nem sokkal ezután Sandro váratlanul meghal és így az Úr a kereszt jelével pecsételte le az új művet.

Közösségük a különböző hivatások tiszteletben tartásával törekszik az evangélium megélésére, különösen az egyszerűségben, az alázatban és a kereszt szeretetében. Így a családosok, szerzetesek, laikusok, – mindenki saját életállapotának megfelelően – megosztják egymással az imádság, a szolgálat és felüdülés óráit.

A Regina Pacis családja három ágból tevődik össze: az együtt élő belső közösségből, a világban élő külső közösségből és a baráti körből.

A közösség az Atya iránti bizalomteljes ráhagyatkozás légkörében él. A közösség szíve Jézus, akiben az egység és kiengesztelődés állandó forrása található. A Krisztus-követés mintaképe pedig Mária, akinek anyai oltalmában bízva élnek. Meghatározó jellemző: az ima, az elfogadó szeretet, a szegények szolgálata és az evangelizáció.

A napi szentmise, a szentségimádás, a liturgikus és a dicsőítő ima, a Szentlélek segítségül hívása adják közösségük életének és küldetésének megtartó és előrevivő erejét. Az elfogadó szeretet gyakorlásában és a missziós szolgálatban fejeződik ki az evangélium iránti elkötelezettség az Úr szolgálatára a szenvedőkben és a szegényekben.

A közösség missziós küldetését jelenleg Brazíliában és Magyarországon teljesíti. Quixada-i (Brazilia) iskolában 450 gyermeket fogad be ingyenesen a környék legszegényebb gyermekei közül, külön foglalkozva az alultáplált gyermekekkel.

A magyarországi missziós tevékenységet 1993-ban Budapesten kezdték el, a Herminamezői Szentlélek plébánia plébánosának kérésére.

Szociális, karitatív tevékenységet folytatnak több irányban. Elsősorban idős, beteg, otthonukban egyedül élő személyek gondozását végezik. Támaszt nyújtanak nekik, meghallgatják őket, segítenek nekik a mindennapi élet kisebb-nagyobb problémáinak megoldásában.

A közösség minden hónapban lelkinapot tart fiatal házaspárok részére is, miközben a gyerekeket külön program várja. Ennek eredményeként minden évben családos nyári tábort rendeznek.

Szombatonként játszóház fogadja a kicsiket, ahol a kötetlen játék mellett fontos szerepet kap egyéb fejlesztőhatású tevékenység is (pl.: mese, dalosjáték, barkácsolás stb.). Hetente egyszer a gyerekek számára zene ovit, játékos zenei képességfejlesztő foglalkozásokat tartanak.

Mindezen programok mellet péntekenként a fiatalokkal találkoznak. A szentségimádás és tanítás után mindig jut idő kötetlen beszélgetésre, közös szórakozásra, agapéra. Havonta egyszer lelki napot szerveznek számukra.

Kéthetenként vasárnap szeretettel várják a Budapesten élő olasz testvéreket közösségük kápolnájába olasz nyelvű szentmisére.

Egyházjogi státusza: egyházmegyei jogú krisztushívők hivatalos társulása.
A közösség jogi személy.

A közösség nemzetközi központja:
Luisa Nottegar Responsabile
Cím: Via Bonuzzo S. Anna, 11; I-37128 Verona; Olaszország
Tel.: 0039+(45)55-12-92;
Fax: 0039+(45)87-00-642

A közösség magyar központja:
Regina Pacis Közösség

(élettér, növendékképzés, szolgálat)
Rinaldi Marta CRP képviselő
Cím: 1147 Budapest, Argentína tér 2/A.
Tel./Fax: (1)383-6031;
E-mail: regina.pacis.bpgmail.com

A közösség honlapja:
http://www.reginapacis.vr.it/

 
Napi evangelium
Méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére.
  Mt 5,20-26

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKELegyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum